Natjecanjem u rukometu okončana je i ova 15. Olimpijada. OŠ Ivo Lola Ribar bila je najbolja u atletici za starije, krosu, te muškom i ženskom nogometu. Matija Vlačić odnijela je primat u atletici za mlađe, stolnom tenisu, košarci, odbojci, te muškom i ženskom rukometu.

Po prvi puta u povijesti, OŠ Matije Vlačića sa 14 zlatnih medalja i 36 ukupno, najuspješnija je škola Olimpijade, dok je na dosadašnjih 14 to bila druga labinska škola, OŠ Ivo Lola Ribar koja je ovoga puta skupila 33 medalje od čega 12 zlata. Stoga je ove godine OŠ Matije Vlačića zaslužila pehar za fair play i sportski napredak koji će ih podsjećati na ovu 15. Olimpijadu kad su po prvi puta bili najbolji.

Velike pohvale idu i ostalim školama, koje su osvojile veliki broj medalja: Nedešćani čak 19 od čega 3 zlatne, Potpićanci 10 – također 3 zlatne, te Rašani i Čepić po 5 medalja (Raša 3 zlata, a Čepić 1).

Medalje po školama na 15. Olimpijadi:

RB Osnovna škola ZLATO SREBRO BRONCA UKUPNO
1 „MATIJA VLAČIĆ“ Labin 14 11 11 36
2 „IVO LOLA RIBAR“ Labin 12 13 8 33
3 „VITOMIR ŠIROLA PAJO“ Nedešćina 3 9 7 19
4 „VLADIMIR NAZOR“ Potpićan 3 2 5 10
5 „IVAN BATELIĆ“ Raša 3   2 5
6 „IVAN GORAN KOVAČIĆ“ Čepić 1 1 3 5
  1. Olimpijada još jednom je dokazala da je ovo najmasovniji i najiščekivaniji sportski događaj za osnovnoškolce Labinštine i vjerujemo da će to ostati i u budućnosti.

Sportska zajednica Grada Labina u svoje i u ime svih školaraca upućuje veliku zahvalu svim donatorima i pokroviteljima, kao i svim volonterima, sucima i sportskim klubovima koji su pomogli u održavanju manifestacije.

Velike čestitke idu svim učenicima na postignutim sportskim rezultatima i samom učestvovanju na Olimpijadi, te naravno vrijednim profesorima tjelesnog odgoja koji ih pripremaju za natjecanja.

Vidimo se slijedeće godine na 16. Olimpijadi OŠ Labinštine!