U petak je na gradskom stadionu podjelom posljednjih setova medalja te pehara najboljim školama, uspješno okončana 1. olimpijada osnovnihškola Labinštine.

 

U cjelosti prenosimo izjavu Glavnog tajnika Saveza sportova Grada Labina, Siniše Verbanca:

Evo završila je 1. Olimpijada osnovnih škola i iz mog kuta ocjenio bih je vrlo uspješnom. Naravno da je bilo i sitnih propusta i stvari koje se mogu poboljšati što ćemo učiniti već naredne godine, ali generalno gledajući, djeca su uživala u igrama i natjecanju, te se kod njih jasno vidjela velika želja da svojoj školi donesu bilo kakvu medalju. Prema tome, najvažniji cilj, a to je zadovoljstvo djece, je ispunjen. Velike čestitke u ime Saveza sportova i moje osobno idu OŠ „Ivo Lola Ribar“ na osvojenom prvom mjestu, ali i svim ostalimškolama, pogotovo onim manjim koje su svaku utakmicu i natjecanje odradile na vrhunskom nivou i sa velikom željom i htijenjem.

 

“Volio bih da ova manifestacija postane tradicionalna, da preraste u nešto posebno, u jedan događaj kojeg će svaki školarac čekati i zbog kojeg će se truditi bitišto bolji u sportu kako bi postao član selekcije svoje škole. Za sada imamo sve preduvjete i siguran sam da će slijedeća olimpijada biti još bolja. Već mogu najaviti i neke promjene za slijedeću godinu, a to je da će olimpijada početi nešto ranije, trajati će dva tjedna sa maksimalno jednim sportom po danu, tako da učenici sportaši neće biti preopterećeni. Još više ćemo paziti da ne smetamo redovnoj nastavi, a u planu je da natjecanja proširimo i na ostale općine, tako da bi, primjerice nogomet mogli igrati u Nedešćini, košarku u Potpićnu i sl. Sigurno je i to da ćemo kroz atletiku u olimpijadu uključiti i niže razrede kako bi svaki osnovnoškolac imao šansu sudjelovati na manifestaciji.

 

Na kraju htio bih zahvaliti svim sponzorima koji su prepoznali važnost i značaj ovog projekta i izašli nam u susret, a neizmjerno sam zahvalan svim sucima i volonterima koji su sa zadovoljstvom odradili velik dio posla na ovoj olimpijadi bez ikakve naknade, te svim medijima koji su popratili ovaj događaj na način koji zaslužuje.”

Sve rezultate po disciplinama možete naći u tekućim dokumentima ili u izborniku sa lijeve strane, dok fotografije sa Olimpijade možete pogledati i downloadati u fotogaleriji .