Kao dijelom projekta “7 latica Rockwoolova cvijeta”, Felix Guerin, direktor tvornice, potpisao je donacijski ugovor u iznosu od 36.500,00 kuna sa predstavnicima Saveza sportova Grada Labina. 

Felix Guerin, direktor tvornice, izrazio je zadovoljstvo da Rockwool sudjeluje u financiraju udruge koja pokriva sportske aktivnosti djece i mladih sa šireg područja Labina. „Nama je važno da se sredstva utroše na hvalevrijedne projekte kao što je ovaj, jer pokriva ne samo područje sporta već i unaprjeđenja zdravlja i edukaciju. A Savez će kao stručno tijelo znati koji projekti imaju prioritete i kojima će ovaj novac dobro doći.“

Tulio Demetlika, gradonačelnik Labina, zaključio je kako je i Gradu i Savezu bitno održati standard i kvalitetu organizacije i u ovo krizno vrijeme, a to ne bi bilo moguće bez pomoći gospodarskih subjekata. Zahvalio se Rockwoolu rekavši kako je Rockwool svojom donacijom omogućio da se ostvari planirani program Saveza, a što je bilo otežano s obzirom na smanjenje dotacija iz proračuna.

Siniša Verbanac, tajnik Saveza, istaknuo je da Savez strogo namjenski usmjerava sredstva na prioritetne projekte i edukaciju te da je upravo to prednost u odnosu na financiranje samo pojedinih sportskih klubova.

Donirana sredstva najvjerojatnije će se utrošiti u pokrivanje troškova prijevoza sportaša do kraja godine, pošto je ta stavka u financijskom planu Saveza potrošena u prvih deset mjeseci.