Danas je na gradskom stadionu održano natjecanje u atletici za starije razrede čime je okončana 11. Olimpijada OŠ Labinštine. Standardno su zadnji dan najbolji bili učenici iz Ivo Lola Ribar sa 6 zlata, ali i druga labinska škola Matija Vlačić danas je pokazala zube. Potpićanci kao i uvijek drže korak, a odlični su danas bili i učenici OŠ Ivan Goran Kovačić sa dvije medalje.

 

 

Najbolji pojedinci danas bili su: Ema Mešanović, Simon Franković i Laris Karić (svi ILR) sa po 2 zlata, Gaia Bruna Užičanin MV i Andro Lukšić VN sa zlatom, srebrom i broncom, Martina Zuliani MV i Niko Franković ILR sa zlatom i srebrom, te Anthony Fonović MV i Patrik Čenaj ILR sa zlatom i broncom.

Andro Lukšić oborio je rekord u skoku u dalj, skočivši 5,22 (skok u dalj održava se od 7. Olimpijade), dok je Anthony Fonović za čak 15 sekundi skinuo rekord na 1000 m (do 9-te Olimpijade trčalo se na 1200 m).

Pehar za fairplay i sportski napredak dodijeljen je OŠ „Ivan Goran Kovačić“ iz Čepića koja je iako najmanja škola, sudjelovala u svim sportovima i disciplinama osim ženskom rukometu, a i prvi put u povijesti osvojili su srebrnu medalju u ekipnom sportu, ukupno čak 6 medalja.

Gotovo tradicionalno neki sportovi imaju svoje vladare: Ivo Lola bila je kao i uvijek najbolja u nogometu i atletici za starije razrede, a uzeli su ove godine Vlačićima i muški rukomet nakon 6 godina čekanja, Matija Vlačić bila je najbolja u ženskom rukometu i atletici za mlađe razrede, Vladimir Nazor u obje odbojke i košarci, a Vitomir Širola Pajo zajedno sa Nazorom u stolnom tenisu.

Treba napomenuti da su pobjednici po sportovima automatski osigurali odlazak na županijska prvenstva krajem ove školske godine.

Gledajući ukupan broj medalja, Ivo Lola Ribar je ponovo najuspješnija škola, ali samo za jedno zlato i srebro je bolja od druge labinske škole Matija Vlačić, dok su po ukupnom broju medalja potpuno izjednačeni jer Vlačić ima dvije bronce više. Potpićanci standardno dobri s 14 medalja, a najbolji kad se gledaju samo ekipni sportovi. Čepljani sa 6 medalja odlični, a veliki potencijal na ovoj Olimpijadi pokazala je škola iz Nedešćine koja je nastupala gotovo u svemu, te osvojila 3 zlata i čak 11 medalja ukupno, a njihovo vrijeme tek dolazi jer su uglavnom nastupali sa 5. i 6. razredima.

11. Olimpijada još jednom je dokazala da je ovo najmasovniji i najiščekivaniji sportski događaj za osnovnoškolce Labinštine i vjerujemo da će to ostati i u budućnosti. Osim natjecanja u atletici za mlađe razrede koje se odgodilo na desetak dana zbog lošeg vremena, sva ostala natjecanja održana su prema rasporedu, bez ikakvih problema i incidenata.

Sportska zajednica Grada Labina u svoje i u ime svih školaraca upućuje veliku zahvalu svim donatorima i pokroviteljima, kao i svim volonterima, sucima i sportskim klubovima koji su pomogli u održavanju manifestacije.

Velike čestitke idu svim učenicima na postignutim sportskim rezultatima i samom učestvovanju na Olimpijadi, te naravno vrijednim profesorima tjelesnog odgoja koji ih pripremaju za natjecanja.

 Vidimo se dogodine na 12. Olimpijadi OŠ Labinštine!