Državna tajnica za sport i najbolja hrvatska sportašica svih vremena  Janica Kostelić, 26. listopada je, u novootvorenoj velikoj dvorani Sportskog centra „Franko Mileta“, svečano otvorila jubilarnu 10. Olimpijada OŠ Labinštine poručivši djeci da uživaju u sportu i budu neopterećeni rezultatima.

 

Mnoštvo djece, ali i oni stariji, poželjeli su autogram ili fotku sa Janicom, a ona je bez problema svima ispunila želju, pokazavši da je  jedna sasvim normalna i pristupačna osoba, bez obzira na funkciju i slavu koju nosi.

Popraćeni navijanjem sa tribina, u svečanom defileu na parket labinske dvorane izašlo je oko 400 učenika iz 6 osnovnih škola. Sportaše je nastupom popratila plesna skupina „Cool Step“. Prije početka natjecanja uručene su Zahvalnice svim pokroviteljima, sponzorima i donatorima koji podržavaju ovu manifestaciju tijekom ovih 10 godina.

Prisutnima su se, osim Janice Kostelić, obratili i Gradonačelnik Valter Glavičić, Predsjednik Sportske zajednice Đanluka Miletić i predstavnik HOO-a Siniša Krajač.