U četvrtak 17. studenog okončana je i 9. Olimpijada osnovnih škola Labinštine, danom finala u gradskoj sportskoj dvorani.

„Ivo Lola Ribar“ je ponovo po medaljama najuspješnija škola. U pojedinačnim sportovima (stolnom tenisu i atletici) su već poslovično najbolji, a to su ove godine zasladili sa zlatima u rukometu i nogometu. Vlačići su drugi sa jednom medaljom više (27:26), ali puno manje zlata (8:12) od Ribara. Za utjehu im je da su za nijansu bolji u ekipnim sportovima. Imaju zlata u rukometu M i odbojci Ž, te srebra u nogometu, rukometu Ž i odbojci M. Matija Vlačić drži zlato u muškom rukometu već nekoliko godina, a Ivo Lola Ribar u nogometu. U košarci su u zadnje vrijeme nekako najbolji Rašani i Potpićanci, dok u odbojci zadnjih godina Potpićan drži primat. Vesele ovogodišnja zlata Raše u košarci i trčanju, te Čepića u stolnom tenisu. Lijepo je primijetiti da je svaka škola ove godine uzela barem po jednu zlatnu medalju. Pehar za Fair-play i sportski napredak dodijeljen je Osnovnoj školi „Vitomir Širola Pajo“ iz Nedešćine koja je sa jako malim brojem učenika uspjela nastupati u apsolutno svim sportovima.

Ovogodišnja Olimpijada, kao i sve ranije, u potpunosti je ispunila očekivanja. Malo su se natjecanja rastegnula zbog zauzetosti škola raznim drugim aktivnostima, a manje probleme stvarali su i radovi na dvorani, zbog čega se nije održalo svečano otvaranje. S druge strane, ovo je prva Olimpijada na kojoj je atletika održana na novoizgrađenoj atletskoj stazi, a nadamo se da će slijedeće godine jubilarna 10. Olimpijada biti otvorena u novoobnovljenoj sportskoj dvorani. Treba napomenuti da su pobjednici po sportovima automatski osigurali odlazak na županijska prvenstva.

Veliku zahvalu kao organizatori upućujemo svim donatorima i pokroviteljima, kao i svim volonterima, sucima i sportskim klubovima koji su pomogli u održavanju ove vrijedne manifestacije. Čestitke naravno idu i svim učenicima na postignutim sportskim rezultatima i samom učestvovanju na Olimpijadi, te naravno vrijednim profesorima tjelesnog odgoja koji ih pripremaju za natjecanja.

Kompletne rezultate i fotografije sa Olimpijade možete pogledati na našoj facebook stranici  www.facebook.com/OlimpijadaOSLabinstine

Vidimo se dogodine na jubilarnoj 10. Olimpijadi OŠ Labinštine!