Kao i nakon 7. Olimpijade, i ovoga puta Izvršni odbor Sportske zajednice Grada Labina odlučio je da se sredstva preostala nakon organizacije 8. Olimpijade, a koja su prikupljena marketingom (donacije i sponzorstva), usmjere u kupovinu sportske opreme za sve škole sudionice Olimpijade.

Tako su škole u Čepiću, Potpićnu, Raši, Nedešćini, te dvije u Labinu, dobile sportsku opremu u vrijednosti cca. 2.500,00 kn svaka. Ukupan iznos koji se utrošio je 16 tisuća kuna. Treba napomenuti da je OŠ Matije Vlačića većinu sportske opreme usmjerila u područnu školu u Rapcu (foto u prilogu).

 U sportsku opremu koja je donirana školama spadaju lopte za sve sportove (nogomet i mali nogomet, košarka, rukomet, odbojka), dresovi-markeri, čunjevi, obruči i prepone za vježbanje, vijače, lopte za pilates, ljestve za koordinaciju, oprema za badminton i stolni tenis…itd.

Nova sportska oprema pomoći će školama da se što bolje spreme za 9. Olimpijadu Osnovnih škola koja će se održati u listopadu 2016. godine, a Sportska zajednica planira sa ovom praksom nastaviti i slijedećih godina.

Na uručivanju opreme bili su prisutni profesori tjelesnog: Ljubomir Vilić – OŠ Vladimira Nazora Potpićan i OŠ Ivan Goran Kovačić Čepić,  Vedran Biočić – OŠ Ivo Lola Ribar , Maja Paradi – OŠ Vitomir Širola Pajo Nedešćina i tajnik Sportske zajednice Grada Labina Siniša Verbanac. Zbog obveza nisu mogli prisustvovati Danko Faraguna, prof. u OŠ Matije Vlačića, te Ana Blečić iz OŠ Ivana Batelića Raša.