Zadnjeg dana mjeseca listopada, sa izvrsnim natjecanjem u atletici, okončana je i 7. po redu Olimpijada Osnovnih škola Labinštine.

Natjecanja su tokom ovih dva tjedna protekla u najboljem mogućem redu, djeca su uživala, a sve je zaokruženo sa dva prekrasna sunčana dana na gradskom stadionu kad su se održala natjecanja u atletici za mlađe i starije razrede. Sve škole osvojile su barem poneku medalju, a najuspješnija škola, makar samo za jednu zlatnu medalju, bila je OŠ "Ivo Lola RIbar" iz Labina. Sa jednim zlatom manje ali i tri srebra više, slijedi OŠ "Matije Vlačića" iz Labina, dok su njima uz bok Poptićanci, koji su dokazali da ih samo veličina škole i broj djece spriječava u tome da budu jednako uspješni kao i ove dvije labinske škole.

OŠ "Matije Vlačića" bila je najbolja u muškom i ženskom rukometu, muškoj odbojci i košarci, te atletici za mlađe razrede dok je OŠ "Ivo Lola RIbar" bila najbolja u ženskoj odbojci, malom nogometu, stolnom tenisu, te atletici za starije razrede.

Na kraju svega, može se reći da je ovogodišnja Olimpijada u potpunosti ispunila očekivanja i da je sve proteklo u najboljem mogućem redu, bez ikakvih incidenata. Treba napomenuti da su pobjednici po sportovima automatski osigurali odlazak na županijska prvenstva krajem ove školske godine. Veliku zahvalu kao organizatori upućujemo svim sponzorima i pokroviteljima, kao i svim volonterima i sucima koji su pomogli u održavanju ove vrijedne manifestacije. Čestitke naravno idu i svim učenicima na postignutim sportskim rezultatima i samom učestvovanju na Olimpijadi, te naravno vrijednim profesorima tjelesnog odgoja koji ih pripremaju za natjecanja. – izjavio je glavni organizator Olimpijade, tajnik Saveza sportova Siniša Verbanac.

Kompletne rezultate i fotografije sa Olimpijade možete pogledati na našoj facebook stranici  www.facebook.com/OlimpijadaOSLabinstine