Objavljeni su svi rezultati i fotografije sa 6. Olimpijade OŠ Labinštine. Rezultate možete pogledati u rubrici dokumenti pod kategorijom Olimpijada OŠ Labinštine, dok su fotografije objavljene na facebook stranici Olimpijade OŠL. 

Danas su podijeljene posljednje medalje na 6. Olimpijadi OŠ Labinštine kao i pehar za Fair play, te je tako zaključena ovogodišnja manifestacija.

Po idealnom vremenu i pred punom tribinom navijača, održana su natjecanja u atletici za starije razrede i to u slijedećim disciplinama:  60 metara m i ž, bacanje loptice m i ž, štafeta 4 X 100 m i ž, te 1200 m za dječake i 1000 m za djevojke.

Labinske škole uzele su 19 od 24 medalje (Ivo Lola Ribar jednu više od Matije Vlačića), a treba spomenuti i najmanju školu, Ivan Goran Kovačić iz Čepića, koja je sa zlatom i broncom treća po uspješnosti u atletici za starije razrede. Oboren je i jedan olimpijski rekord, prvakinja Hrvatske Ivana Knapić je u utrci na 1000 m, za više od 12 sekundi skinula svoj vlastiti rekord od prošle Olimpijade.

Zanimljivo je da je danas svaka škola uzela barem jednu medalju.

Sa 36 medalja najuspješnija škola 6. Olimpijade je „Ivo Lola Ribar“ iz Labina. OŠ Matije Vlačića (21 medalja) bila je bolja u ekipnim sportovima, ali je „Ivo Lola Ribar“ nadmoćna bila u onim pojedinačnim (stolnom tenisu i atletici), te je tako zadržala epitet najuspješnije škole na Olimpijadi OŠ. Treći su školarci iz Potpićna sa 14 medalja.

Pehar za Fair-play i sportski napredak dodjeljen je Osnovnoj školi „Vladimira Nazora“ iz Potpićna.

Na kraju svega, može se reći da je ovogodišnja Olimpijada u potpunosti ispunila očekivanja i da je sve proteklo u najboljem mogućem redu, bez ikakvih incidenata. Jesenski termin pokazao se kao jako dobar, tako da će se i ubuduće Olimpijada održavati u mjesecu listopadu. Treba napomenuti da su pobjednici po sportovima automatski osigurali odlazak na županijska prvenstva krajem ove školske godine.

 

Veliku zahvalu kao organizatori upućujemo svim sponzorima i pokoroviteljima, a posebno profesorima tjelesnog odgoja, kao i svim volonterima i sucima koji su pomogli u održavanju ove vrijedne manifestacije. Čestitke naravno idu i svim učenicima na postignutim sportskim rezultatima i samom učestvovanju na Olimpijadi.

 

Vidimo se dogodine na 7. Olimpijadi OŠ Labinštine!