Danas, 17. 10., svečano je otvorena 6. Olimpijada OŠ Labinštine. Popraćeni navijanjem punih tribina, u svečanom defileu na parket labinske dvorane izašlo je oko 400 učenika iz 6 osnovnih škola. Sportaše su nastupom popratile labinske mažoretkinje.

Prije službenog otvorenja, učenicima i okupljenima obratila se zamjenica gradonačelnika Grada Labina gđa. Eni Modrušan i Predsjednik Saveza sportova Grada Labina g. Đanluka Miletić koji je i službeno otvorio 6. Olimpijadu.

Prvog dana održala su se natjecanja u rukometu za djevojčice i dječake.

U obje škole poredak je bio isti: zlatni su bili učenici iz Matije Vlačića pobjedama u sve 4 utakmice, srebrna škola Ivo Lola Ribar, a brončani Potpićanci kojima treba odati priznanje što svake godine nastupaju u rukometu i suprotstavljaju se puno jačim labinskim školama, iako nemaju svoju dvoranu gdje bi mogli trenirati.

Rezultati djevojčice:

OŠ Ivo Lola Ribar – OŠ Vladimira Nazora 16 : 6

OŠ Vladimira Nazora – OŠ Matije Vlačića 4 : 14

OŠ Matije Vlačića – OŠ Ivo Lola Ribar 11 : 10

Utakmica za prvo mjesto između učenica Vlačića i Ribara bila je uzbudljiva do samog kraja, a na kraju je po prvi puta žensko rukometno zlato išlo u školu Matije Vlačića.

Rezultati dječaci:

OŠ Ivo Lola Ribar – OŠ Vladimira Nazora 16 : 4

OŠ Vladimira Nazora – OŠ Matije Vlačića 2 : 16

OŠ Matije Vlačića – OŠ Ivo Lola Ribar 14 : 8

Nakon 4 godine dominacije rukometaša iz škole „Ivo Lola Ribar“, ove godine slavili su „Vlačići“ i potvrdili ovogodišnju nadmoć te škole u rukometu.

Natjecanja se nastavljaju sutra, a na rasporedu je MINI rukomet u dvorani SŠC sa početkom u 10:30 sati.